Sörös gulyásleves
Hozzávalók 6 főre:
- 1,2 kg marhahús (lehetőleg lábszár)
- 70 dkg burgonya
- 3 nagy, érett paradicsom
- 3 érett, lédús paprika (kápia, kaliforniai, TV paprika)
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- fél l barna sör
- só
- bors
- 3 tk majoranna
- 2 púpos ek zsír
Elkészítés:
- A zsírt egy nagyobb fazékban felolvasztjuk, és rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát.
- Üvegesre dinszteljük, és hozzákeverjük a megtisztított, felkockázott marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, mellészórjuk a majorannát, és fehéredésig kevergetve pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és pár keverintés után nyakon öntjük a fél l barna sörrel.
- Alacsony lángon hagyjuk magában főni, addig van időnk előkészíteni a zöldségeket.
- A paprikát, paradicsomot megmossuk, a paprikát vékony csíkokra, a paradicsomokat negyedekre vágjuk (aki nem szereti a levesben a paradicsom héját, az mártsa 1 percre lobogó vízbe, és kapja le róla).
- A krumplit megmossuk, megpucoljuk, és attól függően, hogy milyen sűrűségű levest szeretnénk, felkockázzuk, illetve nagyon-nagyon apróra vágjuk. (Én ennél a krumpli mennyiségnél a 25 dkg körömnyi és 45 dkg normál kocka méretet javaslok.)
- Ha úgy látjuk, hogy a marha már jó úton van a puhulás felé, és fél órán belül akár el is készülhetünk, a krumplikat és a zöldséget és a fokhagymát is a fazékba küldjük, felöntjük vízzel, és megvárjuk, míg felforr.
- Kóstolgatjuk, ha szükséges, utána fűszerezünk, és közepes lángon addig főzzük, amíg minden hozzávaló meg nem puhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése