2011. július 14., csütörtök

Csak Esztinek, csak most!!

Reklamáció volt, hogy nem írok... Ezért megemberelem magam... Na csapjunk a lecsóba!! (Ez azért ha megnézzük egy elég gusztustalan szólás)


Sörös gulyásleves



Hozzávalók 6 főre:

  • 1,2 kg marhahús (lehetőleg lábszár)
  • 70 dkg burgonya
  • 3 nagy, érett paradicsom
  • 3 érett, lédús paprika (kápia, kaliforniai, TV paprika)
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél l barna sör
  • bors
  • 3 tk majoranna
  • 2 púpos ek zsír

Elkészítés:

  1. A zsírt egy nagyobb fazékban felolvasztjuk, és rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Üvegesre dinszteljük, és hozzákeverjük a megtisztított, felkockázott marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, mellészórjuk a majorannát, és fehéredésig kevergetve pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és pár keverintés után nyakon öntjük a fél l barna sörrel.
  3. Alacsony lángon hagyjuk magában főni, addig van időnk előkészíteni a zöldségeket.
  4. A paprikát, paradicsomot megmossuk, a paprikát vékony csíkokra, a paradicsomokat negyedekre vágjuk (aki nem szereti a levesben a paradicsom héját, az mártsa 1 percre lobogó vízbe, és kapja le róla).
  5. A krumplit megmossuk, megpucoljuk, és attól függően, hogy milyen sűrűségű levest szeretnénk, felkockázzuk, illetve nagyon-nagyon apróra vágjuk. (Én ennél a krumpli mennyiségnél a 25 dkg körömnyi és 45 dkg normál kocka méretet javaslok.)
  6. Ha úgy látjuk, hogy a marha már jó úton van a puhulás felé, és fél órán belül akár el is készülhetünk, a krumplikat és a zöldséget és a fokhagymát is a fazékba küldjük, felöntjük vízzel, és megvárjuk, míg felforr.
  7. Kóstolgatjuk, ha szükséges, utána fűszerezünk, és közepes lángon addig főzzük, amíg minden hozzávaló meg nem puhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...